8 mars, 2017

TATT GODT IMOT

NORDISK MASSIVTRE ER I FULL GANG MED å TRANSPORTERE PRODUKSJONSUTSTYR FRA LUSTER I SOGN TIL SIVA I KONGSVINGER.

Av Bård Engh

– I midten av april skal vi ha alt utstyret på plass. Så begynner vi testkjøringer i mai, før vi setter i gang med ordinær produksjon 1. juni, sier styreleder Lars Atterfors.

Nordisk Massivtre, som springer ut av Massiv Lust, valgte som tidligere omtalt i Glåmdalen, Kongsvinger som sted for sin nye satsing. Bedriften vil gjerne være med og bidra til å være en drivkraft for ytterligere treindustrietableringer i Kongsvinger-distriktet.

– Jeg tror absolutt det vil komme ere etableringer, alt ligger til rette for det; både med hensyn til råstoff, kompetanse og nærhet til markedet. Jeg tror etterspørselen etter tre som materiale vil øke, sier Atterfors.

Samarbeider gjerne
Bedriften er innstilt på å samarbeide både med andre trebedrifter og entreprenører.

– Vi har jo sagt at vi har som mål å nå en omsetning på 50 millioner kroner i løpet av en treårsperiode. Men slik markedet utvikler seg, tror jeg vi er på det nivået før den tid. Ellers føler vi oss virkelig velkomne hit til Kongsvinger. Vi er blitt tatt veldig godt imot, legger han til.

Før en ny daglig leder er på plass, er det Ronny Olsson i K+ som bistår bedriften med mye av det praktiske for å kunne komme i gang.

– Bedrifter har ulike behov. Noen ganger hjelper vi bedrifter med teoretiske planer. Andre ganger, som her, mer med praktiske, sier Olsson.

– I en flyttefase er den hjelpen veldig viktig og en trygghet. Det sparer vi bortimot et halvt år i etableringstid på, sier Atterfors.

Daglig leder-stillingen blir nå lyst ut. Til den stillingen er man gjerne på utkikk etter lokale folk.

– Den personen må kunne gå rett inn i bedriften, kunne lede mennesker og også ha en del kompetanse om teknikk og utvikling av teknikk, påpeker Atterfors.

Relativt snart er det meningen at rundt 10 personer skal jobbe der, og planene er å utvide etter hvert.

– Må ha bedre planer
Politikerne i regionen mener denne etableringen er som «hånd i handske» for regionen.

– Dette er en veldig viktig etablering, som vi er veldig glade for. Fra kommunenes side må vi bli flinkere til å legge til rette med infrastruktur og reguleringsplaner som gjør at flinke folk kan bestemme seg raskt for å etablere seg her, sier Eidskog-ordfører Kamilla Thue.

Nordisk Massivtre eies 55 prosent av Hunton Fiber, 35 prosent av Stangeskovene og 10 prosent av Massiv Holding.

Nordic wooden cities